Коли я був маленьким хлопчиком, а це було в 1968 році, я тоді закінчив 6 клас в Архангельську, я зі своїми батьками поїхав в місто Майкоп до родичів. Це столиця Адигейської республіки, розташованої в Краснодарському краї. На вихідні я з мамою пішов у парк. Гуляючи по парку ми побачили кімнату сміху. Вона розташовувалася на невеликій ділянці, відгородженим парканом з штахетника. Там на стільцях, на табуретках, а то й просто притулені до паркана стояли криві дзеркала. Вони були невеликих розмірів, де то 40 на 60 см. По краях дзеркальний шар був облупленою від старості та вологи. Але це були справжні криві дзеркала. Я побачив їх уперше в житті. Діти, які були в цієї своєрідної кімнаті сміху, були безмежно веселі й щасливі, втім, як і я. Вони стояли біля кривих дзеркал, перебігали до наступних і назад. Всі реготали від душі. Цей день врізався в мою пам'ять назавжди.

Другий раз я побачив криві дзеркала в 1990 році. Це було Москві в ЦПКО ім. Горького, в кімнаті сміху. Дзеркала були вже великих розмірів, але теж різних. У невеликому приміщенні був один вхід і один вихід. Люди в чергу, як в мавзолей, впритул один до одного повільно просувалися вздовж дзеркал, давлячись від сміху. Величезна черга мене вразила, адже я вже тоді був підприємцем. Я замалював по пам'яті криві дзеркала і поїхав в Архангельськ.

У ті роки в мене був кооператив "Північна Двіна-1". Він займався виготовленням лобових стекол для іномарок. Виробничі потужності мого кооперативу дозволяли виготовляти криві дзеркала. Я відразу ж приступив до розробки технології виготовлення кривих дзеркал. Я систематизував їх, встановив стандарт 1200 на650 мм для зручності перевезення при продажу в інші міста. Вигини багатьох дзеркал я придумав сам, шкодую, що не запатентував. До весни 1991р. я зробив першу партію кривих дзеркал і встановив їх у дитячому парку Архангельська. У квітні 1991р. я подав рекламне оголошення в "Комсомольську правду" про продаж кривих дзеркал. Після публікації оголошення телефон не замовкав. З тих пір ми постійно виготовляємо криві дзеркала, постійно вдосконалюючи технологію.

Якось до мене приїжджав директор одного з парків відпочинку. Він розповів мені таку історію. У СРСР у 1960их роках був член Політбюро СРСР т. Суслов. Він курирував культуру і мав величезний вплив в керівництві Радянського Союзу. Як-то, відвідавши кімнату сміху і побачивши спотворене зображення члена Політбюро СРСР у присутності усміхнених простих людей, він виніс вердикт: "Кімнати сміху закрити, так як вони спотворюють моральне обличчя радянської людини". Директора парків зняли дзеркала і заховали їх в підсобки, де вони благополучно закінчили свій вік: десь розбилися, десь подряпалося, десь загубилися, десь постаріли. Спасибі т. Суслову від Сгібнева В.Ю.